Új WG20 sorozatú hajtóművek a WEG-től

2016. áprilisában a méltán híres Hannover Messe kiállításon bejelentésre került az új, WG20 sorozatú hajtóműves motor, melyet a WEG cég megbízásából a WATT DRIVE munkatársaival közösen fejlesztettek ki.

Watt Drive-WEG hajtóműA cél egy csendesebb, könnyebb, kedvezőbb árfekvésű, magas hatásfokú hajtómű fejlesztése volt, mely méreteiben megegyezik a más gyártókéval. A célt sikerült elérni, így egy olyan hajtóműcsaládot kaptunk, mely kb. 96%-os hatásfokkal rendelkezik, alumínium házba van építve, robosztus és megbízható lett. Karbantartási igénye minimálisra csökkent, az élettartam kenésű és csekély mennyiségű kenőolaj miatt pedig még költséghatékonyabb mint a korábbi termékek, valamint kedvezőbb energiafelhasználásúak.

Integrált villanymotorja már az IE2 és IE3 hatásfok osztállyal is elérhető, így még több energiát spórolhat meg a felhasználás helyén. A Watt Drive által kifejlesztett EUSAS tekercselés továbbgyártása bebizonyítja, hogy igen hasznos ha a világ minden táján fel tudja használni a hajtóműves motort, nem szükséges külön speciálisnak nevezett feszültségű motort beszereznie. Ehhez természetesen rendelkezésre áll az összes nemzetközi certifikáció is. A villanymotor 100-120Hz technológiájának köszönhetően megnövelhetjük a villanymotor teljesítményét több mint dupla kihajtó fordulaton, amivel csökkenthető a beruházási költség is.

Az új WG20 sorozat első hajtóműve a C sorozatú homlokkerekes hajtómű, mely talpas vagy peremes kialakítással 5 méretben és 2 vagy 3 fokozatos kivitelben lesz rendelhető.

WATT-WEG hajtómű

A Watt Drive által korábban gyártott F sorozatú hajtómű nevét megőrizve került az új termékek közé, így a felfűzhető párhuzamos kihajtású csőtengelyes homlokhajtás is rendelhető lesz 4 méretben az alumíniumházas hajtóművek sorozatából.

felfűzhető lapos hajtómű

Harmadikként a kúpkerekes hajtómű nyerte el az újratervezés lehetőségét, így a korábbi K sorozat szintén nevét megőrizve maradt a Watt Drive és WEG termékpalettáján. Házkialakítása még kisebb lett mint a korábbi Watt Drive hajtóműé volt, súlyában pedig jelentős csökkenés valósult meg. A tányérkerekek kenése az élettartamkenéssel hosszú távra biztosított. 0,12kW-tól egészen 5,5kW-ig lehet négy méretben rendelni, széles fordulattartományban.

Watt Drive-WEG kúpkerekes hajtómű

Comments are closed.