Gyártástechnológia

A Watt Drive cég folyamatosan fejleszti gyártástechnológiáját a kor kívánalmainak megfelelően.

Röviden megpróbáljuk önnek bemutatni az egyes gyártási folyamatokat a hajtóművek alkatrészegységeinek legyártásától a kész hajtóművek festéséig.

A gyártás nagy része teljesen automata CNC gépeken történik minimális emberi beavatkozással.

 Hajtómű alkatrészek gyártása

produktion11_cmyk[1]

A hajtóművek gyártásánál a belső alkatrészek és a hajtóműház megmunkálása

egymással párhuzamosan történik.

A Watt Drive cég a hajtóművek minden egyes alkatrészét saját maga gyártja,

így szavatolva az állandó jó minőséget.

Sokfajta hajtóműhöz több erőátviteli elem készül úgymint:

– Ferde fogazású fogaskerék

– Ferde fogazású nyeles kerék

– Csiga

– Csigakerék

A ferde fogazású fogaskerekek egy speciális fogprofillal gyártódnak, mely növeli a fogaskerék nyomatékátvitelét és csökkenti a hajtóműben keletkező zajokat.

 A Watt cég legújabb beruházásnak köszönhetően minden egyes fogaskerék fogait a legyártásuk után köszörülik, mely eredménye a még simább felület, halkabb járást biztosít továbbá csökkenti a belső feszültséget a fogaskerekek fogainál, mely pozitív hatással bír a kopási mintára is.
 Közben a hajtóműházakat a megmunkálló állomások kereteire szerelik, melyek egy automata raktározó rendszerben előre letárolják.A megmunkáló központ az épp aktuális gyártási program szerint lekéri a hajtóműház öntvényeket a raktárból és miután megmunkálta visszateteti a géppel a polcokra,

mely helyről később lehívva a szereldébe kerülnek.

 
Közben a fogaskereke gyártódnak az automata gépeken…
 
Majd az így elkészült alkatrészek a hajtőműszereldében kötnek ki, hol az összeszerelés manuálisan történik.A szerelde három részre van osztva. Egyszer van a normál szerelősor, hol a normális raktári készletre történik a szerelés, mely két részből áll:

kis és nagy méretű hajtóművek szerelő sora  és van még tovább egy „expressz” szerelő vonal ahol a gyors azonnali szerelések végződnek.

Ebben a leírásban jelenleg csak a hajtóművek gyártási rendszerről írunk, de ugyanez a metódus létezik a villanymotorok vonatkozásában is.

 
A készre szerelt hajtóműves villanymotorokat először forgási teszteknek vetik alá, majd ha ezek sikeres lezajlottak akkor a fényező műhelybe kerülnek,ahol a megfelelő műveletek után véglegesen elkészülnek.
 
Innen kezdve a kész hajtóműves motorok a csomagoló részlegbe kötnek ki, hol disztribútoroknak és partnereknek a rendszeres szállítmánykötegeibe kerülnek.Röviden így néz ki a munkafolyamat a Watt Drive hajtástechnikai cég gyárában.

 Hajtóműves motorok

Homlokkerekes hajtóműves motor

Lapos hajtóműves motor

Kúpkerekes hajtóműves motor

Csigahajtómű

Kúpkerekes lapos hajtóműves motor

Párhuzamos hajtómű

Villanymotor:

7WA típusú villanymotor

WA típusú villanymotor

Villanymotor kiegészítők

Frekvenciaváltók:

V2500 Frekvenciaváltó

L2500Frekvenciaváltó

P6000 Frekvenciaváltó

 

Comments are closed.